NOVICE

Marec 2012
Do konca marca 2012 zbiranje informacij o podjetjih, ki bi želeli sodelovati pri izgradnji večjega trgovsko-zabaviščnega centra (cca 40.000 m2) v mestu Brjansk, Ruska Federacija. Gre za projekt, ki ga projektira znana slovenska arhitektna hiša. Center naj bi imel slovenski akcent. Iščejo se sovlagatelji, izvajalci in najemniki trgovskih, športnih, sprostitvenih salonov. 

 

9. januarja 2012  
EKOKONFERENCA   

M-OST, kot pobudnik, v sodelovanju z JAPTI in Inštitutom za lesarstvo in trajnostni razvoj organizira dne 09.januarja 2012 ob 09.00 v veliki dvorani poslovnega centra na Tržaški cesti 330, Ljubljana (kjer je tudi sedež podjetja M-OST) ustanovno konferenco slovenskih podjetjih, ki delujejo na področju varstva okolja in bi želeli sodelovati v projektih na področju okoljevarstva, naravovarstva in ekologije na ozemlju Ruske Federacije in drugih držav bivše Sovjetske Zveze.
Podrobnejšo informacijo zahtevajte na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali pa nas pokličite!

 

30. november 2010
M-OST s slovenskimi podjetji na sejmu ITMF v Moskvi
 

Konec septembra je M-OST in njegovo hčerinsko podjetje REGATA sodeloval pri nastopu slovenskih podjetij DOMEL, OMEGA AIR in ALU KOMEN na sejmu ITMF Moskva. Na sliki so nj.eksc. ga. Ada Filip Slivnik, Veleposlanica Slovenije v Moskvi, odgovorna predstavnica sejma ITMF iz Nemčije, predstavniki DOMELA, OMEGA AIR, ALU KOMEN, REGATA in M-OST. 

M-OST se predstavi v Oddaji »Pametna ideja«


30.novembra je bil na drugem programu TV Slovenija v sklopu Oddaje »Prava ideja« intervju z direktorjem M-OST-a. Oddajo na RTV Slo si lahko ogledate tukaj.

 

November 2011
NAPOVED DOGODKOV v M-OST v NOVEMBRU 2011

16. novembra bo na Tržaški 330 seminar na temo »Poslovati z Rusijo« - v sodelovanju s svetovalno hišo Aspekti d.o.o. in uglednim gostom – zahtevajte podrobnejše informacije

18. novembra bo v okviru mednarodne konference EU & Ruska Federacija, ki ga pripravlja Evro-Atlantska Zveza in Gospodarska zbornica Slovenije, M-OST v 20-minutni razpravi predstavil primere dobre prakse pri poslovanju s partnerji v Ruski Federaciji 

Konec novembra bo v sodelovanju z gospodarskim oddelkom Veleposlaništva R SLO v Moskvi in JAPTI organizirana ekološka konferenca katere namen je ustanovitev ekološkega grozda za skupen nastop na trgu Ruske Federacije, kjer je M-OST že podpisal pismo o nameri z ROSSTEHNOLOGIJI (državno službo o nadzoru pri razpolaganju z javnimi sredstvi pri reševanju ekoloških problemov) - o udeležbi na stalnem razstavnem prostoru ruske Akademije

Do konca marca 2012 zbiranje informacij o podjetjih, ki bi želeli sodelovati pri izgradnji večjega trgovsko-zabaviščnega centra (cca 40.000 m2) v mestu Brjansk, Ruska Federacija. Gre za projekt, ki ga projektira znana slovenska arhitektna hiša. Center naj bi imel slovenski akcent. Iščejo se sovlagatelji, izvajalci in najemniki trgovskih, športnih, sprostitvenih salonov.

 

Oktober 2010
OBISK DELEGACIJE SAMARSKE REGIJE V DOMELU

Pod organizacijo avtomobilskega grozda je v oktobru 2010 Domel obiskala delegacija predstavnikov Samarske regije v kateri so bili predstavniki administracije mesta Samare in Tougliati ter predstavniki podjetij - proizvajalcev avtomobilskih komponent. Predstavitev DOMEL-a je pod vodstvom sodelavcev DOMEL Avtokomponente izvedel M-OST.

 

junij 2010
IZGRADNJA TOVARNE ZA PREDELAVO SMETI V BELORUSIJI

V začetku junija 2010 je bila na osnovi posredovanja M-OST podpisana izvajalska pogodba o postavitvi tehnološke linije za obdelavo sortiranih smeti za mesto Soligorsk, Minska oblast,R. Belorusija.

 

2009
ODEJA IN SVILANIT V VSEH VEČJIH TRGOVSKIH CENTRIH V MOSKVI

 Z vstopom v trgovsko mrežo Naš dom konec leta 2009 in trgovsko mrežo Domanija v letu 2010 je hčerinsko podjetje Regata z izdelki Odeje in Svilanit-a prisotno praktično v vseh velikih specializiranih trgovskih mrežah v Moskvi in podmoskovju in sicer v Tvoj dom, Trgovi dom Prvomajski, trg.center Moskva, Tri kita, Sni i sekreti, Naš dom, Domanija in v nekaterih samostojnih trgovinah, kot je trgovina v Evropejskem centru, trgovina na Lesnoj ulici …  

TENDENCE PRODAJE ŠPORTNIH IZDELKOV V RUSKI FEDERACIJI

V začetku junija je M-OST v sodelovanju z GZS pripravil konferenco o značilnostih, perspektivah in razvoju trga športnih izdelkov in športnega tekstila v Ruski Federaciji. Gre za enega najbolj perspektivnih področij, kjer je letna tendenca rasti med deset in dvajset %. V letu 2005 je bila samo na področju športnega tekstila zabeležena prodaja v višini 2 miljard €, do leta 2010 pa je prognoza prodaje 6 miljard €. Po konferenci so imeli udeleženci možnost individualnih razgovorov s predstavniki trgovskih mrež INTERSPORT, SPORTCITY in SPORTGRAD, ki so bili v SLOVENIJI kot gosti BETI MODA in M-OST-a.

NOV PRISTOP K IZDELAVI TRŽNIH ANALIZ

V maju 2006 sta podjetji Agencija Industrijske Informacije (Агентствo Промышленной Информации - http://www.gossnab.ru) iz Moskve in M-OST podpisali Pogodbo o poslovnem sodelovanju in s tem definirali medsebojno pomoč in izmenjavo podatkov v RF in R SLO. S podpisom Pogodbe s strateškim ruskim partnerjem je družba M-OST izpolnila še en od pomembnih poslovnih ciljev ponuditi slovenskim podjetjem izdelavo kvalitetnih tržnih analiz in drugih tržnih informacij, ki jih podjetja potrebujejo bodisi za vstop na ruski trg, preverbo ustreznosti nastopa, bodisi zgolj za dopolnitev lastnih informacij pri oblikovanju tržnih poti in strategij za delovanje na ruskem tržišču.

M-OST z BETI 

v Sibiriji S prvim marcem je s posredovanjem M-OST d.o.o. odprta nova franšizna trgovina BETI v Krasnojarsku. To je že druga trgovina po vrsti, ki v več kot miljonskem mestu v centru Sibirije ponuja izdelke Beti. Kupci segajo predvsem po kopalkah in termo perilu, vse več pa se kupuje tudi fitness oblačil.

RUSKA TRGOVSKA MREZA NA OBISKU V SLOVENIJI

Med 3. in 8. februarjem so LABOD d.d. Novo mesto in EKROJ d.d. Nazarje, ki sta poslovna partnerja M-OST-a, obiskali predstavniki REALIST-a - najvešje moskovske trgovske verige z moškimi oblačili. Obisk je bil uspešen, saj bo od marca 2006 v njihovih trgovinah že možno kupiti slovenske moške obleke ELKROJ in moške srajce LABOD.

ZNANJE RUSKEGA JEZIKA

Znanje ruskega jezika je eno od pomembnih pogojev in prednosti za neodvisno poslovanje s partnerji iz Rusije in držav SND. Tudi v M-OST-u skrbimo za primerno znanje jezika za svoje partnerje in ostale, ki bi se želeli spoznati ali utrditi znanje ruskega jezika. Intenzivni tečaji ruskega jezika od začetnega naprej potekajo v majhnih skupinah in v "ruskem" ambientu. Vsebina programa je prilagojena področju, kjer se tečajniki srečujejo z ruskim jezikom. Učenje lahko poteka pri nas ali pri vas in je podprto z vsemi potrebnimi audio in video pripomočki ter najnovejšo literaturo, ki jo izdajajo izobraževalni centri v Moskvi in St.Petersburgu. Za podrobnejše informacije ali prijavo na tečaj nas pokličite ali pošljite email. Čakamo na vas!

 

 

 

Intervju z direktorjem podjetja M-OST d.o.o. Miranom Setnikarjem, objavljen v reviji Golf klub.(pdf)

 

Slovarček najpogostejših izrazov in fraz v RU jeziku. (pdf)